کاریزما چیست و شخصیت کاریزماتیک چطور شکل می گیرد؟

95 بازدید

کاریزما چیست؟ به چه افرادی کاریزماتیک گفته می شود؟ چطور می توان چهره کاریزماتیک داشت؟ جذابیت در برخی از افراد به قدری زیاد است که به نوعی می توانند تعداد اشخاص بیشتری را جذب خود نمایند. اما چگونه؟ چنین چیزی اکتسابی است یا به صورت طبیعی در ذات شخص وجود دارد؟

 

 

جادوی کاریزما چیست؟

برای اینکه در مورد ویژگی افراد کاریزماتیک صحبت کنیم در ابتدا باید تعریف ساده ای از واژه کاریزما داشته باشیم. به گفته دکتر میثم شکری ساز کاریزما به نوعی جذابیت غیر عادی گفته می شود. مثلاَ شخص از ویژگی های خاص و نادری برخوردار است که سبب می شود افراد زیادی جذب او شوند و یا رفتارهای مورد نظر شخص را پسند نمایند. در واقع شخص یک سری جاذبه های انفرادی غیر تکراری دارد که بر روی کل جامعه اثر می گذارد. چهره کاریزماتیک، یک مصداق بارز از شخصیت کاریزماتیک است. چهره هایی که از نظر جذابیت از نظر بسیاری از افراد امتیاز کامل را دریافت می کنند. منظور ما از جذابیت، تنها زیبایی نیست!

اگر بخواهیم دقیقاً بگوییم که کاریزما چیست؟ باید به یک سری ویژگی های خاص در افراد اشاره کرد که سبب می شود ارتباط بهتری با دیگران بگیرند و به نوعی نفوذ بهتری داشته باشند. این افراد معمولاً احساس الهام بخشی ایجاد می کنند. البته منظور ما، الهام بخشی در عمیق ترین سطوح عاطفی و احساسی است و به طور کلی پایه منطقی آن مطرح نیست.

 

 

ویژگی شخصیت های کاریزماتیک

از دید دکتر میثم شکری ساز ویژگی افراد کاریزماتیک معمولاً مشخص است. حال سوال اینجاست که نشانه های کاریزما چیست؟ چطور می توان به این نشانه ها نزدیک تر شد؟ حتما برای شما هم پیش آمده در برخورد روزانه خود با افرادی روبرو می شوید که از هم صحبتی با آنها احساس خوبی دارید. حتی در کنارشان آرامش بیشتری خواهید داشت. حتی بارها دیده شده که فکر می کنید حس ارزشمندی بیشتری به شما دست می دهد. گاه کلام شخص بر روی شما تاثیر می گذارد. او کلمات را در نهایت آرامش اما با اعتماد به نفس بیان می کند. گاه سطح آگاهی و دانش او سبب می شود تا نسبت به او جذب شوید. تجربیات، چهره، نوع لباس پوشیدن و حتی فرم راه رفتن نیز بخش مهمی از ویژگی افراد کاریزماتیک است.

ویژگی افراد کاریزماتیک را با هم مرور می کنیم:

  •     حضور فعال: معمولاً افراد بسیار ساکت و گوشه گیر در لیست شخصیت های کاریزماتیک قرار نمی گیرند. حضور فعال در هر جمعی اگر با افراط همراه نباشد بخشی از شخصیت کاریزماتیک محسوب می شود.
  •     اصالت: جذابیت اولیه تنها استارت شخصیت کاریزماتیک است. او اصالتی دارد که سبب می شود تا این شخصیت به صورت کاملاً اصولی برای او باقی بماند و به بهترین شکل دنبال شود.
  •     مهارت گوش دادن: صبوری در گوش دادن از مهمترین ویژگی افراد کاریزماتیک است. آنها به نوعی یار و همدم مشکلات شما هستند و به جزئیات صحبت شما دقیقاً گوش می دهند.
  •     ارتباط چشمی مناسب: بر باور دکتر میثم شکری ساز اگر از یک روانشناس بپرسید کاریزما چیست؟ قطعاً در ابتدا ارتباط چشمی را مثال می زند. شخص دارای شخصیت کاریزماتیک در زمان صحبت غرق در چشمان شما می شود.
  •     فروتنی: افراد مغرور و خودخواه در لیست شخصیت کاریزماتیک قرار ندارند. فروتنی مهمترین ویژگی افراد کاریزماتیک است.

 

چهره کاریزماتیک

 

ویژگی چهره کاریزماتیک چیست؟

 

در مورد چهره کاریزماتیک سوالات زیادی می شود. آیا منظور از چهره های کاریزماتیک تنها زیبایی بی نهایت است؟ خیر! گاه یک لبخند زیبا سبب می شود شما جذب یک شخص شوید، حتی ممکن است او ایرادات زیادی در چهره خود داشته باشد. گاه نوع صحبت کردن، فرم چشم ها، حتی رنگ پوست نیز بخش مهمی از چهره های کاریزماتیک را تشکیل می دهند. زیبایی یکی از آیتم های مهم کاریزماتیک بودن شخص است اما نه همه آن! صدای شخص، بیان او، لحنی که در توضیحات دارد، فرم بینی ها، حتی تغییر رنگ پوست زمانی که خجالت می کشد و یا خوشحال است، نیز بخشی از جذابیت محسوب می شود.

 

مثلاً یک شخص در زمان صحبت کردن از دستان خود به خوبی استفاده می کند و این موضوع برای شما بسیار جذاب خواهد بود. گاه دیده می شود شخصی تنها با حس اطمینانی که به شما می دهد کمک می کند تا احساس بهتری به او داشته باشید. ایجاد چنین احساساتی در نهایت سبب می شود که بدانید کاریزما چیست و چه افرادی در این لیست قرار می گیرند.

 

ویژگی افراد کاریزماتیک

چطور می توان شخصیت کاریزماتیک داشت؟

حال که متوجه شدیم کاریزما چیست قصد داریم یک سری شیوه های مهم برای اینکه بتوانیم تبدیل به شخصیت کاریزماتیک شویم را در اختیار شما قرار دهیم.

 

  • تعیین هدف: به اعتقاد دکتر میثم شکری ساز برای داشتن شخصیت جذاب و کاریزماتیک باید هدف داشته باشید. داشتن هدف به شما ارزش می دهد. ارزش دادن به خودتان کمک می کند تا دیگران را به سمت خودتان جلب کنید. کسانی که به تناسب اندام ، سلامت تغذیه، کار، نوع رفتار و … اهمیت می دهند، یعنی هدف دارند.
  • اعتماد به نفس: بررسی ها نشان می دهد کسانی که اعتماد به نفس ندارند، معمولاً نمی توانند شخصیت کاریزماتیک داشته باشند.
  • عزت نفس: برای داشتن عزت نفس نیازی به داشتن ماشین مدل بالا و جیب پر پول نیست. عزت نفس یعنی شما فروتنی داشته باشید. افراد خودشیفته دوست داشتنی نیستند.
  • نفوذ کلام: اگر بپرسید مهمترین نشانه کاریزما چیست؟ می توان قدرت تکلم بالا را مثال زد. شیوه سخن گفتن سبب می شود تا بیشترین تاثیرگذاری روی افراد صورت بگیرد.
  • حواس جمع: منظور از حواس جمعی در تعریف کاریزما چیست؟ منظور توجه و دقت بالا به جزییات است. این روش کمک می کند تا به شخص مقابل ارزش دهید.
  • رهبری: قدرت رهبری و هدایت بر روی جمع زیادی از مردم یک کشور تاثیر می گذارد. بنابراین در پاسخ به سوال، ارتباط سیاست و کاریزما چیست باید گفت که قدرت رهبری می تواند بخشی از شخصیت کاریزماتیک باشد.
  • آگاهی بالا: از نظر دکتر میثم شکری ساز  افراد کاریزماتیک از اطلاعات بالایی در زمینه های اجتماعی برخوردار هستند. این سطح آگاهی کمک می کند تا نفوذ کلام این افراد بیشتر شود و تاثیر بیشتری بگذارد.

این مطلب ادامه دارد…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *