بررسی هوش اجتماعی از دیدگاه دکتر میثم شکری ساز - وبسایت رسمی دکتر میثم شکری ساز

250 بازدید

شاید برای شما این سوال پیش بیاید که هوش اجتماعی چیست. این هوش همان همکاری کردن با دیگران در رابطه با کار های مختلف است. اگر افراد بتوانند توانایی کنار آمدن با دیگران را داشته باشند یعنی دارای هوش اجتماعی خوبی می‌ باشند.

به گفته دکتر میثم شکری ساز به مرور زمان افراد می‌ توانند این هوش اجتماعی را تقویت کنند. این هوش سبب می‌ شود تا افراد بتوانند اهداف خود را با دیگران پیش برده و در کار ها با دیگران همکاری درستی داشته باشند. این هوش می‌ تواند بر روی دیدگاه درونی افراد تا حدود بسیار زیادی تاثیر بگذارد. همچنین عکس‌العمل‌ های افراد را ارتقا دهد.

دکتر میثم شکری ساز کارآفرین موفق

بررسی تاریخچه این هوش

در نظر داشته باشید اولین بار یک روانشناس مشهور در سال ۱۹۲۰ هوش اجتماعی را عنوان کرد. سپس در سال ۱۹۶۸ گلیفور این هوش را مورد بررسی و ارزیابی قرار داد. سال‌ ها مبحث هوش مصنوعی فراموش شد اما در سال ۱۹۸۳ آقای گاردنر به بررسی مجدد این هوش پرداخت و نظریه های مختلفی درباره آن بیان کرد. گاردنر به بررسی هوش درون فردی و هوش برون فردی پرداخت و وجود این نوع هوش را برای تمام انسان‌ ها مهم دانست. بعد از گذشت چند سال دانیل گولمن و کارل آلبرشت در سال ۲۰۰۶ یک مفهوم جدیدی از هوش اجتماعی را بیان کردند. این افراد ادعا داشتند که این هوش از هوش هیجانی مهم تر می‌ باشد.

بررسی مزایای استفاده از این هوش

در نظر داشته باشید هوش اجتماعی دارای مزایای زیادی می‌ باشد و می‌ تواند به بهبود کسب و کار افراد بسیار کمک کند. بر اساس تحقیقاتی که صورت گرفته شده دانشمندان متوجه شدند که این هوش ۵۸ درصد در موفقیت شغلی افراد تاثیرگذار است. بر اساس تحقیقات و پژوهش‌ ها مشخص شد که ۹۰ درصد از افراد دارای هوش اجتماعی بالایی هستند. همچنین عملکرد بهتری نسبت به افراد دیگر دارند.  از نظر دکتر میثم شکری ساز افرادی که از این هوش در سطح بالایی بهره مند هستند می‌ توانند کسب و کار خود را رونق بخشیده و درآمد بیشتری به دست بیاورند. همچنین از این طریق می‌ توان به رابطه مستقیم کسب درآمد بالاتر با این هوش پی برد. این هوش می‌ تواند تا حدود بسیار زیادی مشکلات روحی افراد را برطرف کند.

social intelligence

همچنین می‌ تواند استرس‌ ها را کاهش داده و سلامت جسمی و روانی افراد را تا حدود بسیار زیادی افزایش دهد. از دید دکتر میثم شکری ساز اگر افراد نتوانند استرس خود را کنترل کنند ممکن است افسردگی شدید گرفته و به فکر خودکشی بیفتند اما این هوش می‌ تواند به کمک افراد آمده و آن ها را از این مشکل جدی رهایی بخشد. شاید برای شما جالب باشد که بدانید این هوش می‌ تواند تا حدود بسیار زیادی بیماری‌ ها را در افراد کاهش دهد. بر اساس تحقیقاتی که صورت گرفته شده ارتباط زیادی بین این هوش و بیماری‌ های افراد وجود دارد. در نظر داشته باشید که افسردگی، وجود اختلال در سیستم دفاعی بدن و … جزو مواردی می‌ باشند که به دلیل کاهش هوش  اجتماعی بروز می‌ دهند.

بررسی عناصر کلیدی هوش اجتماعی

طبق نظر دکتر میثم شکری ساز یک سری عناصر کلیدی وجود دارند که در هوش اجتماعی اهمیت زیادی دارند. مهارت صحبت کردن و ایجاد ارتباط کلامی جزو مواردی می‌ باشند که می‌ توانند نشان دهنده هوش بالای افراد باشند. به عنوان مثال افرادی که در جامعه حضور پررنگی دارند و با دیگران به بهترین شکل ممکن تعامل برقرار می‌ کنند دارای سطح بالایی از این هوش هستند. به این موارد social intelligence می گویند. افرادی که دارای این هوش در سطح بالایی هستند معمولاً نقش‌ های اجتماعی خود را با مهارت بسیار زیادی ایفا می‌ کنند. آن ها به دنبال ایجاد تعاملات اجتماعی با افراد دیگر هستند.

همچنین می‌ توانند در موقعیت‌ های حساس از خود واکنش‌ های درست و اصولی نشان دهند. این افراد معمولاً افرادی عاقل هستند که درک بسیار بالایی در رابطه با مسائل مختلف دارند. شنیدن  نیز یکی از عناصر مهم در این هوش می‌ باشد. افرادی که شنونده خوبی هستند دارای درصد بالایی از این هوش می باشند. همچنین افراد می‌‌ توانند از طریق گوش دادن تعامل بیشتری با افراد دیگر داشته باشند. معمولاً این افراد دقت بسیار بالایی در رفتار دیگران دارند و می‌ توانند کار ها و رفتار های دیگران را به خوبی زیر نظر بگیرند. افرادی که دارای هوش اجتماعی بالایی هستند معمولاً در نقش‌ های اجتماعی بسیار خوب عمل می‌ کنند. به عنوان مثال روانشناسان دارای هوش اجتماعی بالایی می‌ باشند. این افراد می‌ توانند احساسات دیگران را به خوبی درک کرده و مشاوره‌ های خوبی در اختیار افراد قرار دهند.

تقویت هوش اجتماعی

روش‌ های تقویت هوش اجتماعی

دکتر میثم شکری ساز اعتقاد دارد که یک روش بسیار عالی برای تقویت هوش اجتماعی افزایش قدرت گوش کردن می‌ باشد. در نظر داده باشید گوش دادن صحیح یعنی توجه کامل خود را به طرف مقابل معطوف کرده و صحبت‌ های او را به صورت دقیق گوش دهید. همچنین سعی کنید در طول مکالمه حواستان به هیچ عنوان پرت نشود و نهایت تلاش و دقت تان را کنید تا ارتباط چشمی‌ برقرار شود. بین مکالمه فرد گوینده وقفه ایجاد نکنید. همچنین در صورت داشتن سوال می‌ توانید آن ها را پرسیده تا موضوع برایتان شفاف و روشن‌ شود. هنر گوش کردن را فرا بگیرید تا بتوانید به تقویت هوش اجتماعی خود کمک بسیار زیادی کنید. مثبت بودن یکی از روش‌ های تقویت هوش اجتماعی می‌ باشد. سعی کنید که انرژی منفی را به صورت مداوم از خود دور کرده و انرژی مثبت را جذب نمایید.

معمولاً با افرادی که مدام از وضعیت زندگی خود گله می‌ کنند در ارتباط نباشید. اگر شما مثبت باشید به صورت ناخودآگاه نیز می‌ توانید بر روی قسمت‌ های مختلف زندگی خود تمرکز کرده و نقاط مثبت زندگی خود را پرورش دهید. برای این کار می‌ توانید عبارت‌ های مثبت را تکرار کرده و روحیه مثبت خود را پرورش دهید. از انتقاد های کوبنده بپرهیزید و افکار منفی را پاک کنید. بر اساس تحقیقات صورت گرفته شده قدردانی می‌ تواند زندگی را شادتر کند. لحظات مثبت زندگی خود را بنویسید و آن ها را مرور کنید. مدیتیشن یک راه بسیار عالی برای ایجاد آرامش می‌ باشد. مدیتیشن می‌ تواند افسردگی، استرس و تحریک پذیری را از شما به صورت کامل دور کند.

برای تایید شدن از سمت دیگران تلاش نکنید

بسیاری از افراد تصور می‌ کنند برای تقویت هوش اجتماعی خود باید از سمت دیگران تایید شده و رضایت همه را جلب کنند. این طرز فکر بسیار اشتباه و غلط می‌ باشد. فراموش نکنید که به هیچ عنوان نمی‌ توانید رضایت همه افراد دنیا را جلب کنید. اگر شما بهترین کار ها را در حد بسیار عالی انجام دهید باز هم افرادی هستند که از شما ناراضی می‌ باشند. این یک واقعیت در زندگی است که باید به آن دقت کنید. اگر اعتبار خود را به رضایت دیگران وابسته کنید به مرور زمان احساس ناامنی کرده و افسرده می‌ شوید.

اجتماعی

در نظر داشته باشید هر چقدر شما تلاش کنید که مورد تایید دیگران قرار بگیرید اعتبار شما در مقابل آن ها کاهش پیدا می‌ کند. همه افراد باید تلاش کنند تا مهربان و دوست داشتنی باشند. در کنار این ویژگی باید عزت نفس خود را نیز حفظ کرده و آن را تقویت کنند. افراد نباید در رابطه با نظر دیگران به خودشان حساس باشند. پس این موضوع را به هیچ عنوان فراموش نکنید و آن را سرلوحه زندگی خود قرار دهید.

کارآفرین موفق دکتر میثم شکری ساز

جمع‌ بندی

یک سوالی که ممکن است برای بسیاری از افراد پیش بیاید این است که آیا هوش اجتماعی ذاتی بوده یا می توان به صورت اکتسابی آن را به دست آورد. در نظر داشته باشید که هوش اجتماعی تا حدودی ذاتی می‌ باشد اما افرادی که این هوش را به صورت ذاتی ندارند می‌ توانند آن را به صورت اکتسابی و با استفاده از روش‌ های مخصوص به دست بیاورند. یادگیری روش‌ های تقویت هوش اجتماعی سبب می‌ شود تا افراد بتوانند به مرور زمان آن را تقویت کرده و این مشکل را در خود ناپدید کنند. با کمی تمرین به راحتی می توانید این مشکل خود را برطرف نمایید. ارتباط برقرار کردن با دیگران تجربه بسیار خوشایندی می‌ باشد. اگر شما بتوانید این ارتباط را در چارچوب اصول اولیه برقرار کنید نتایج بسیار عالی به دست می‌ آورید. ارتباط برقرار کردن با دیگران می‌ تواند سبب افزایش اعتماد به نفس شما شود. همچنین ایجاد ارتباط با دیگران می تواند موقعیت های زیادی را در زندگی افراد ایجاد کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *