جدیدترین مدلهای جذب سرمایه با کمترین ریسک

28 بازدید

به گفته دکتر میثم شکری ساز مدلهای جذب سرمایه متنوع هستند، اما هر مدل می تواند به نوبه خود یکی از مهمترین عوامل رشد و پیشرفت یک شرکت باشد. علاوه بر مدل جذب سرمایه، اصول جذب سرمایه گذار و همینطور شرکت جذب سرمایه نیز بسیار مهم هستند. بنابراین می بایست این موضوع از ابعاد مختلف بررسی شود.

 

معرفی انواع مدلهای جذب سرمایه

بر باور دکتر میثم شکری ساز جذب سرمایه سهامی، یکی از انواع مدلهای جذب سرمایه رایج محسوب می شود. در واقع شرکت مورد نظر سهام خود را می فروشد و اقدام به دریافت سرمایه می کند. سهامداران نیز در سود و زیان فروش سهام شریک هستند. مزیت این روش، عدم ایجاد بدهی است. مدل جذب سرمایه بدهی نیز وجود دارد، به این معنی که شرکت مورد نظر سرمایه ای را به عنوان وام از بانک دریافت می کند. در این روش سود و زیانی برای سهامداران شرکت دیده نمی شود.

وقتی صحبت از اصول جذب سرمایه گذار می شود، مدل جذب سرمایه شراکتی یک پیشنهاد عالی خواهد بود. در این روش چند شرکت وارد مسیر شراکت می شوند و جذب سرمایه صورت می گیرد. در واقع سرمایه گذاران می توانند از دانش همدیگر کمک بگیرند و این روال سبب می شود میزان ریسک تجاری کاهش یابد. از سوی دیگر هزینه های مربوط به تحقیق و توسعه نیز به حداقل خود می رسند. نوشتن قرارداد و توافق نامه های مختلف در راستای تقسیم سود و ریسک سبب می شود تا بهترین نتیجه را بگیرید.

گاهی اوقات شرکت جذب سرمایه نیاز به سرمایه گذار دارد. سرمایه گذار گاه یک شخص است و یا یک مجموعه مشخص. در این روش از جذب سرمایه، می توان وارد لاین های انتشار سهام و یا برنامه های سرمایه گذاری شد. در صورتی که شرکت نوپایی دارید می توانید برای جذب سرمایه گذاری بزرگ از چنین برنامه هایی استفاده کنید.

 

اصول جذب سرمایه گذار

 

 

تفاوت روش اعطای حق سرمایه و سرمایه گذاری خطرپذیر

در بررسی مدلهای جذب سرمایه، دو روش با عناوین اعطای حق سرمایه و سرمایه گذاری خطرپذیر وجود دارد. به اعتقاد دکتر میثم شکری ساز  در مدل اول شرکت هایی که دارای گواهی استفاده از یک فناوری و یا ثبت اختراع هستند، حق استفاده از این گواهی در راستای جذب سرمایه را دارند. حال در این روش شرکت مورد نظر می تواند حق استفاده از فناوری را به شرکت های دیگر واگذار نماید و به طبع درآمدی برای خود داشته باشد. در واقع شرکت هایی که دارای فناوری جدید هستند اما شرایط عرضه آن به بازار را ندارند، می توانند از این روش، جذب سرمایه داشته باشند و به نوعی درآمد ثابتی از فروش حق استفاده برای خود به دست آورند.

در مدل جذب سرمایه به واسطه سرمایه گذاری خطرپذیر، شرکت یا شخصی برای یک کسب و کار نوپا اقدام به سرمایه گذاری می کند. در این روش، سرمایه گذار می تواند به منظور دریافت سود و سهام شرکت، شریک باشد.

شرکت جذب سرمایه

 

اصول جذب سرمایه گذار فرشته

از نظر دکتر میثم شکری ساز سرمایه گذار “فرشته” اصطلاح پرتکراری است که در انواع مدلهای جذب سرمایه به چشم می خورد. سرمایه گذاران فرشته کسانی هستند که معمولاً از سرمایه بالایی برخوردار بوده و حال به دنبال فرصتی برای سودآوری خواهند بود. در این روش، سرمایه گذار در ابتدای مسیر رشد یک شرکت، سرمایه خود را وارد می کند. به این ترتیب در پایان بیشترین حد سهم را دریافت خواهد کرد. سرمایه گذاری در این مرحله ریسک زیادی به همراه دارد اما تصمیمی است که شخص یا شرکت سرمایه گذار گرفته است.

 

مراحل جذب سرمایه گذار استارتاپ

گام اول به منظور جذب سرمایه گذار استارتاپ مربوط به تامین بودجه خواهد بود. این مرحله پیش از سرمایه گذاری اصلی انجام می شود. در واقع در این گام چیزی برای عرضه وجود ندارد و عملاً نکته خاصی نظر سرمایه گذار را جذب نمی کند. معمولاً تنها راه، تاکید بر موفقیت ایده و پتانسیل های بالای پروژه است.

گام seed funding وجود دارد که در این گام، استارتاپ مورد نظر اولین پول رسمی را از سرمایه گذار دریافت کرده است. این گام بیشتر توسط مدل سرمایه گذاری فرشته ساپورت می شود و ریسک بالایی دارد. حال نوبت به ارزش گذاری استارتاپ می رسد. در صورتی که استارتاپ مورد نظر میزان سرمایه گذاری خطرپذیر خود را بین 500 میلیون الی 5 میلیارد تومان اعلام نماید می تواند وارد این گام از جذب سرمایه شود. در این گام داشتن ایده کافی نیست و می بایست ایده های عالی و برنامه ریزی های فوق العاده ای را در نظر گرفت.

در گام بعدی یعنی زمانی که موفقیت و پتانسیل به سرمایه گذاران ثابت شد، شرایط برای دریافت مبالغ بیشتر فراهم می شود. استارتاپ ها دسترسی بیشتری به بازار دارند و بیشترین تمرکز بر روی رشد و توسعه خواهد بود. در این سطح محصول تولیدی و جایگاه آن در بین مشتریان مشخص شده است و درآمد نسبتا به سطح مطلوبی رسیده است. در این مرحله گزارش های تحلیلی صورت می گیرند تا تولید بیشتر شود.

در سطح c سرمایه گذار با هدف سود دو برابر، مبلغ سرمایه زیادی را در اختیار استارتاپ ها قرار می دهد. حال این سرمایه تبدیل به تولید محصول جدیدی خواهد شد و یا هدف اصلی ادغام استارتاپ با شرکت مورد نظر است. عرضه اولیه سهام یا ipo نیز آخرین سطح از مراحل جذب سرمایه استارتاپ محسوب می شود.

 

برای ترید چطور جذب سرمایه داشته باشیم؟

از دیدگاه دکتر میثم شکری ساز نحوه جذب سرمایه برای ترید، به نسبت گذشته تغییراتی داشته که می بایست بررسی شود. معمولاً پلتفرم هایی که قرار است به معامله گر، سرمایه اعطا نمایند، سطح دانش او در این حوزه را می سنجند. چه خوب است با علم تحلیل تکنیکال و همینطور تحلیل بنیادی آشنایی کامل داشته باشید. اصول مدیریت ریسک یکی از مهم ترین نحوه جذب سرمایه برای ترید محسوب می شود. در این راستا باید حد سود و ضرر به طور دقیق بررسی شوند. شما می بایست برای معاملات خود یک استراتژی مشخص داشته باشید. هرچه مسیر معامله گری شفاف تر باشد جذب سرمایه نیز سریعتر صورت می گیرد. یک سری سایت ها نیز وجود دارند که در این مسیر به شما کمک می کنند. به راحتی در سایت مورد نظر احراز هویت می کنید و درخواست سرمایه خواهید داشت. یک سری آزمون ها و چالش های مهم در این مسیر وجود دارد که کاملاً طبیعی است.

این مطلب ادامه دارد…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *