تفاوت کسب و کار با استارتاپ از نظر مقیاس پذیری

76 بازدید

به گفته دکتر میثم شکری ساز تفاوت کسب و کار با استارتاپ، بیشتر مربوط به فضای پرریسک و تمایل به رشد سریع در استارتاپ است. استارتاپ ها تنها با یک ایده استارت می خورند. در واقع اطلاعات بازار و مشتری برای این کسب و کارها وجود ندارد. مدل کسب و کار تنها بر پایه یک سری حدسیات صورت می گیرد. ریسک تامین مالی در استارتاپ ها بالا است و ممکن است مورد استقبال سرمایه گذاران بزرگ قرار نگیرد. در واقع تفاوت کسب و کار با استارتاپ این است که نقطه امنی برای استارتاپ وجود ندارد.

 

 

تفاوت کسب و کار با استارتاپ در یک نگاه

طبق صحبت های دکتر میثم شکری ساز برای اینکه تفاوت کسب و کار با استارتاپ بهتر مشخص شود، باید سطح هدف خود را دقیقاً اعلام کنید. شما میتوانید یک کسب و کار با درآمد ثابت و امن داشته باشید و به نوعی به دنبال رشد و نوآوری نباشید. کسب و کارهای کوچک و حتی بزرگ ممکن است در برابر تغییرات عجیب و غریبی که در دنیای تکنولوژی رخ می دهند، دوام و تضمینی نداشته باشند. در واقع بارها دیده شده که کسب و کارهای بزرگ، مجموعه های کوچک را از دایره رقابت حذف می کنند. بسیاری از کسب و کارها مجبور هستند با تغییرات جهانی سازگار شوند. اگر رویای بزرگی در سر دارید می بایست انواع استارتاپ را بشناسید.

مهمترین تفاوت کسب و کار با استارتاپ، ریسک پذیری است. استارتاپ یعنی شما می خواهید ایده ای را اجرا کنید و قصد دارید در زمان کم به درآمد بالایی برسید. این تعریف یعنی شما ریسک بالایی را تحمل خواهید کرد. چشم اندازهای استارتاپ بسیار گسترده است. اگر به استارتاپ های مشهور در دنیا دقت کنید متوجه خواهید شد که اصول و قاعده مشخصی را پشت سر گذاشته اند. حتی استارت های خدماتی نیز ایده های جدید و خلاقانه ای از خود نشان می دهند. همه این جوانب کمک می کنند تا بتوانید کسب و کار مخصوص خود را داشته باشید و حتی به کارآفرینی برای افراد جویای کار نیز کمک کنید.

انواع استارتاپ

 

ویژگی های مهم استارتاپ

برای اینکه مهمترین تفاوت کسب و کار با استارتاپ مشخص شود باید ویژگی های مربوط به استارتاپ ها را بشناسیم. یکی از رایج ترین ویژگی یک استارتاپ، ایده تازه و غیر تکراری است. معمولاً چنین تفسیری با عنوان ” ایده بنیان گذار” شناخته می شود. اما حقیقت این است که ایده مورد نظر قرار نیست حتماً بسیار عجیب و غریب و غیر ممکن به نظر برسد. منظور از نوآوری در استارتاپ ها، در روش اجرا است. یعنی گاه ممکن است ایده مورد نظر تازه نباشد و رویکرد تکراری را طی کند اما روش اجرایی که شما به کار می گیرید کمک می کند تا نتیجه کاملاً متفاوت و سودآور باشد.

اگر بخواهیم تفاوت کسب و کار با استارتاپ را تخصصی تر بررسی کنیم، باید بگوییم که شما قرار است ایده ای را آغاز کنید که اطلاعات کاملی در مورد آن ندارید. شاید حتی ندانید مشتریان اصلی شما در کدام گروه سنی و سلیقه ای قرار می گیرند. بر باور دکتر میثم شکری ساز  مدل درآمدزایی و کسب و کار شما مشخص نیست و هنوز مسیری از آینده، پیش بینی نشده است. به طور کلی رشد سریع در انواع استارتاپ های معروف به دو فاکتور تکرارپذیری و مقیاس پذیری بستگی دارد. در واقع شما زمانی می توانید استارتاپ مخصوص به خود را داشته باشید که مدل درآمدی مشخصی را اعلام کرده اید. همینطور نیاز به اعلام مدل کسب و کار خود دارید. در واقع روز به روز نسبت هزینه های شما به درآمد کمتر می شوند. عملاً این دو ویژگی یعنی ریسک پذیر هستید و به رشد سریع اعتقاد دارید.

 

 

معرفی استارتاپ های معروف

حال که تفاوت کسب و کار با استارتاپ مشخص شد چه خوب است برخی از استارتاپ های مشهور در دنیا را مورد بررسی قرار دهیم.

  • اینستاگرام:  از نظر دکتر میثم شکری ساز بهترین مثال برای معرفی انواع استارتاپ های معروف، اینستاگرام است. اینستاگرام در لیست کسب و کارهای موفق در دنیا شناخته شده و بسیار سریع به هدف خود رسیده است. موفقیت زودهنگام اینستاگرام به دو عامل سرمایه کافی و توسعه ایده وابسته است.
  • دیجی کالا: محال است صحبت از استارتاپ شود و نام دیجی کالا به گوشتان نرسیده باشد. دیجی کالا یک فروشگاه اینترنتی دیجیتال است که توانسته در صنعت تجارت الکترونیک بسیار عالی عمل نماید. این استارتاپ بیش از یک میلیون کسب و کار ایرانی را به بازار 200 میلیون نفری مناطق مختلف کشور وصل کرده است.
  • اسنپ: اسنپ از دسته استارتاپ های خدماتی در ایران محسوب می شود. اسنپ اولین استارتاپ حمل و نقل عمومی در ایران است. یک اپلیکیشن با کاربری ساده طراحی شد و به این منظور افراد زیادی توانستند وارد حیطه کاری مشخصی شوند.
  • کافه بازار: کافه بازار بستر کاملی از محصولات دیجیتال در کنار محتوا و خدمات ویژه است. این اپ مسئولیت عرضه برنامه ها و همینطور بازی های اندرویدی در ایران را بر عهده گرفته و طرفداران زیادی دارد. کافه بازار به عنوان توسعه دهنده بازی های مخصوص کودکان و نوجوانان نیز شناخته شده است.
  • الوپیک: الوپیک یک اپ سفارش پیک موتوری محسوب می شود. این سرویس اینترنتی در شهرهای بزرگ بسیار کارآمد بوده و به واسطه قابلیت هایی اعم از دنبال کردن حرکت پیک روی نقشه، پایین بودن هزینه ها و همینطور بالا بودن تعداد پیک در شهر بسیار مورد استقبال قرار گرفته است.

استارتاپ های معروف

انواع استارتاپ ها

اگر بخواهیم انواع استارتاپ ها را دسته بندی کنیم می توانیم تفاوت کسب و کار با استارتاپ را بهتر متوجه شویم:

  • استارتاپ های سبک زندگی:  بر باور دکتر میثم شکری ساز در این سبک از استارتاپ، کارآفرین بر اساس علاقه شخصی خود یک کسب و کار جدید را راه اندازی می کند. مثلاً فردی که به موسیقی علاقه دارد یک مدرسه موسیقی با متد جدید راه اندازی می کند.
  • استارتاپ مقیاس پذیر: استارتاپ های مقیاس پذیر معمولاً سودآوری بالایی دارند. برای استارت این نوع کسب و کار می بایست تحقیقات کاملی از بازار به منظور شناسایی فرصت های مختلف به دست آورد. گوگل و فیس بوک از مثال های بارز این نوع کسب و کار هستند.
  • استارتاپ های قابل خرید: وقتی صحبت از تفاوت کسب و کار با استارتاپ می شود معمولاً انواع استارتاپ های قابل خرید مدنظر است. این کسب و کارها بیشتر در حوزه وب و موبایل و تولید اپ های مختلف و برنامه های کاربردی استفاده می شوند. در نهایت اپ مورد نظر به شرکت های نرم افزاری بزرگ فروخته می شود. در این استارتاپ ها تمرکز بر روی تکنولوژی خواهد بود.
  • استارتاپ های اجتماعی: در بررسی انواع استارتاپ های معروف، چه خوب است به مدل کسب و کار اجتماعی نیز اشاره شود. در این سبک، هدف اصلی ترویج یک نوع تفکر مثبت است. همینطور تامین هزینه های مالی و دریافت سود نیز می تواند در اولویت قرار بگیرد.

این مطلب ادامه دارد…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *