نقش آموزش مجازی در توسعهی کارآفرینی
چکیده:
تأثیر توسعه اطلاعات و تنوع نیازها در ابعاد مختلف زندگی بشر از جمله جنبههای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و آموزشی در آغاز سده بست و یکم با چالشها و فرصتهایی همراه بوده است که مناسبترین شیوه برخورد با آن، توجه به آموزش و برنامه ریزی فعالیتهای خلاقانه و ابتکاری در چارچوب کارآفرینی و آموزش مجازی است. در مقاله حاضر، مقوله مشکلات آموزش مجازی در توسعه کارآفرینی مشکلات مطرح در این حوزه و تأثیر ایجاد توسعه آموزش مجازی بر حل مشکلات و ایجاد راهکارهای موثر بر توسعه آموزش مجازی مورد بررسی قرار گرفته است. در ارتباط با مقوله آموزش مجازی ، توسعه ی کارآفرینی ، بررسی مشکلات و رفع موانع توسعه آموزش مجازی در کارآفرینی به طور کلی دیدگاههای ذیل مطرح میباشد:
- توسعه آموزش مجازی امکان تولید منابع انسانی، اجتماعی و اقتصادی را فراهم میکند که به واسطه آن پاسخگویی به نیازهای جدید اجتماع میسر میگردد.
- تحقق آموزش مجازی و پیامدهای موثر آن، بیش از هر چیز مستلزم ایجاد و توسعه فرهنگ کارآفرینی است، رویکردی که راهکار اساسی رفع موانع و مشکلات کارآفرینی آموزشی نیز میباشد.
توسعهی آموزش مجازی در صدد ایجاد پیامدهای مثبت و موثر آموزشی و اجتماعی است. ایجاد و توسعه آموزشهایی به واسطه حمایتهای دولت، مشکلات و محدودیتهای کارآفرینی آموزشی را از بین می برد. بنابراین وظیفه برنامهریزان آموزشی متقاعد ساختن دولتمردان نسبت به پیامد موثر آموزش مجازی است.
نقش آموزش مجازی در توسعهی کارآفرینی
مقدمه
از سال «1987» همزمان با شکلگیری مطالعات آکادمیک در حوزه کارآفرینی، محققان زیادی در مطالعات خود فرایند کارآفرینی را از زاویه حوزههای مختلف علمی مورد مطالعه قرار دادند. گستردگی کارکرد کارآفرینی در حوزههای متعدد علمی و اجتماعی منجر به ظهور نظریهپردازان و شکلگیری تئوریها و نظریات اقتصادی، رفتاری، مدیریتی، اجتماعی و اخیراً تئوریهای آموزشی در ارتباط با بحث آموزش مجازی و ایدههایی برای به بحث کشیدن آموزش سنتی با عنوان رویکرد آموزش مجازی گردیده است (هونگ، 2012). ظهور رویکرد کارآفرینی و حضور کارآفرینان در نظام آموزش بیانگر این نکته بود که ارزشها و کارکردهای سنتی موسسات آموزشی نیز به مانند ارزشها و کارکردهای سنتی بخش اقتصاد، میتواند به واسطه شناسایی فرصتها، هماهنگی، هدایت و مدیریت موثر منابع در موقعیتهای مخاطرهآمیز و برخوردار از ظرفیت های بالقوه بالا و در نتیجه فراهم بودن شرایط زمینهای و ساختاری ناشی از توسعه آموزش مجازی در کارآفرینی تقویت گردد (سادلر، 2001).