تاثیر هوش تجاری بر کسب و کار سودآور

202 بازدید

به گفته دکتر میثم شکری ساز تاثیر هوش تجاری بر کسب و کار کاملاً آشکار است. هوش تجاری سبب دستیابی به اطلاعات کامل در طی فرآیندهای تجاری مشخص می شود. همینطور هوش تجاری کمک می کند تا یک سری تصمیمات استراتژیک و اصولی گرفته شود. تجزیه و تحلیل داده ها نیز به واسطه BI یا هوش تجاری به بهترین شکل صورت می گیرند.

دکتر میثم شکری ساز کارآفرین موفق

 

تاثیر هوش تجاری بر کسب و کار در یک نگاه

بر باور دکتر میثم شکری ساز هوش تجاری در واقع نوعی بینش عمیق و ارزشمند در خصوص داده های جمع آوری شده در یک سازمان است، که سبب پیشرفت بخش های مالی می شود و این یعنی کاربرد هوش تجاری در کسب و کار نباید نادیده گرفته شود. ردیابی بودجه های سه ماهه و سالانه، تاثیر هوش تجاری بر کسب و کار است. هوش تجاری کمک می کند تا سلامت کلی سازمان بهبود یابد و به نوعی کسب و کار از نظر مالی به ثبات برسد. البته این استراتژی در یافتن مشکلات مختلف نیز اثربخشی مربوط به خود را دارد و می تواند بسیار هدفمند دنبال شود.

تاثیر هوش تجاری بر کسب و کار زمانی مشخص می شود که مجموعه ای از فناوری ها، روش ها، داده ها و اطلاعات جمع آوری شوند. به این ترتیب تجزیه و تحلیل داده ها به صورت یکپارچه صورت می گیرد. هدف از این کار نیز دستیابی به موفقیت در زمینه فروش، سود بیشتر، امور مالی و همینطور بخش های حیاتی تجارت خواهد بود. در صورتی که از هوش تجاری در جهت درست استفاده شود، کسب و کار مورد نظر بیش از پیش به قدرت می رسد.

ارتباط هوش تجاری و منابع انسانی نیز از موضوعاتی است که قطعاً نیاز به بررسی دارد. نمی توان از تاثیر هوش تجاری در حوزه منابع انسانی غافل شد. هوش تجاری سبب افزایش میزان بهره وری کارکنان خواهد شد. همینطور کمک می کند تا سطح خسارت در یک سازمان مشخص شود و به بهترین شکل شناسایی صورت بگیرد. بررسی حقوق و دستمزد کارکنان و همینطور سطح رضایت آنها از دیگر مواردی است که می بایست بررسی شود.

انواع هوش تجاری

 

کاربرد هوش تجاری در کسب و کار

با توجه به نظر دکتر میثم شکری ساز برای اینکه تاثیر هوش تجاری بر کسب و کار به درستی مشخص شود باید مثال هایی از کاربرد آن در شرایط شغلی متفاوت زد:

  • بینش جدید در رابطه با مشتری: افزایش توانایی تحلیل مشتری از مهمترین دلایلی است که سبب می شود تا شرکت ها هزینه و زمان خود را در راستای پیاده سازی هوش تجاری خرج نمایند. در واقع شما به عنوان صاحب یک کسب و کار می بایست بدانید مشتری چه انگیزه ای دارد و همینطور سطح نیازهای او باید بررسی شود. تاثیر هوش تجاری بر کسب و کار، درست زمانی مشخص می شود که مشکلات مشتری شناسایی شده و مسیر برای رسیدن به هدف روشن شود.
  • شناسایی اطلاعات و الگوها: ارائه یک سری ابزارها برای شناسایی الگوها و همینطور روند اصلی سازمان ها از دیگر تاثیر هوش تجاری بر کسب و کار محسوب می شود. در واقع این الگوها کمک می کنند تا سازمان ها بتوانند در مسیر درست خود حرکت نمایند. دقت داشته باشید که این موضوع در سازمان های قدیمی دیده نمی شد و دلیل ورشکستگی بسیاری از سازمان ها نیز همین است.
  • بهبود کارایی و بهره وری: افزایش بهره وری عملکرد، مهمترین کاربرد هوش تجاری در کسب و کار محسوب می شود. این رویکرد سبب افزایش درآمد خواهد شد. در واقع به کمک هوش تجاری دیگر نیازی به صرف زمان زیاد برای استخراج و تحلیل داده ها نخواهد بود. این اطلاعات به سرعت به اشتراک گذاشته می شوند. یعنی نقش های اضافی، حذف شده و تمرکز بر روی هدف اصلی سازمان خواهد بود.
  • تغییر عملکرد در حوزه فروش: می دانیم که در لاین بازاریابی، پیگیری مداوم مشتری یکی از تکنیک های فروش بیشتر است. هوش تجاری در این راستا داده ها و اطلاعات مشتریان را تفسیر می کند و سبب بهبود عملکرد سیستم خواهد شد.

 

انواع هوش تجاری

مزایای استفاده از هوش تجاری در کسب و کارهای مختلف

از نگاه دکتر میثم شکری ساز وقتی صحبت از تاثیر هوش تجاری بر کسب و کار می شود، در واقع منظور مزایا و اثرات مثبت آن است. در واقع نیاز است تا در ابتدا چالش های کسب و کار مورد نظر مشخص شود و در نهایت اطلاعات به صورت کامل و دقیق دنبال شوند.

از مهمترین کاربرد هوش تجاری در کسب و کار می توان به بهبود تصمیمات تجاری و استراتژیک اشاره کرد. همینطور شرایطی فراهم می شود تا الگوهای بازار شناسایی شوند و راه های جدید درآمد و سودآوری نیز به طور دقیق شناخته شوند. افزایش بهره وری و رشد سریع سازمان به نوبه خود کمک می کند تا بتوانید سودآوری شرکت را در سطح قدرتمندی دنبال کنید.

یک مثال ساده در راستای تاثیر هوش تجاری بر کسب و کار می زنیم. در گذشته که هنوز هوش تجاری وجود نداشت، جمع آوری داده ها به صورت دستی انجام می شد. این کار سبب کاهش سرعت شده و همینطور خطای انسانی بسیاری به همراه داشت. امروزه جمع آوری داده ها در سریع ترین زمان ممکن صورت می گیرد و احتمال وجود خطا به واسطه هوش تجاری به حداقل رسیده است. همینطور داده های منسوخ شده شناسایی و جداسازی می شوند.

نبض کسب و کار

با هوش تجاری نبض کسب و کار را به دست بگیرید!

فکر می کنید علت کشف انواع هوش تجاری در دنیای امروز چیست؟ به اعتقاد دکتر میثم شکری ساز حقیقت این است که هوش تجاری باعث می شود تا جمع آوری تمام داده ها در یک دیتابیس صورت بگیرد. در این زمان شما می توانید تصمیمات بهتر و هوشمندانه تری بگیرید. یعنی اطلاعات قابلیت جمع آوری روزانه، هفتگی و ماهانه را دارند. این دیتابیس به طور کلی همه اطلاعات کسب و کار شما را شامل می شود. اطلاعاتی که همیشه در دسترس است و تنها با یک سرچ ساده می توانید به جزییات دسترسی کامل داشته باشید. هوش تجاری سبب می شود تسلط شما به کسب و کار، کامل شود.

برای اینکه تاثیر هوش تجاری بر کسب و کار بهتر مشخص شود مثال جالبی داریم. فرض کنید مدیر یک سازمان هستید. حال تصمیم گرفته اید برای انجام یک سری تغییرات و بهبود رویه سازمان خود جلسه ای تشکیل دهید. به این منظور نیاز به یک سری اطلاعات و داده های به روز دارید. اطلاعاتی که توسط هوش تجاری در اختیار شما قرار می گیرنند، در زمان طلایی خود تجزیه و تحلیل خواهند شد. در این جلسه شما می توانید در سریع ترین زمان ممکن بهترین رویکرد را در پیش بگیرید. یک کسب و کار به کمک هوش تجاری می تواند رابطه دقیق و هوشمندانه ای با مشتریان خود داشته باشد و در نهایت عدم رضایت مشتریان به حداقل می رسد.

 

 

انواع هوش تجاری

بررسی انواع هوش تجاری کمک می کند تا انتخاب درستی صورت بگیرد و خطا به حداقل برسد. BI سنتی یا کلاسیک نوع اول محسوب می شود. در این دسته متخصصان IT از داده های معاملاتی داخلی به منظور تولید گزارش استفاده خواهند کرد. دسته دوم از انواع هوش تجاری، به عنوان BI مدرن شناخته می شود. در هوش تجاری مدرن، از سیستم های سریع و بصری به منظور تجزیه و تحلیل سریع تر داده ها استفاده خواهد شد.

سازمان ها برای گزارش های مالی معمولاً از هوش تجاری کلاسیک یا سنتی استفاده می کنند. این روش دقت بالایی داشته و داده ها در حالت استاندارد قرار خواهند گرفت. همینطور هوش تجاری مدرن زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که نیاز به سرعت بالا در تحلیل داده ها و همینطور بازیابی یک سری داده های مهم باشد.

کارآفرین موفق دکتر میثم شکری ساز

جمع بندی

تاثیر هوش تجاری بر کسب و کار به واسطه داده کاوی، پرس وجو، گزارش دهی، الگوبرداری و همینطور تجزیه و تحلیل توصیفی و آماری صورت می گیرد. تجسم داده ها نیز از دیگر کاربرد هوش تجاری در کسب و کار محسوب می شود. به زبانی ساده تر به واسطه این علم می توان داده و اطلاعات خاصی از پایگاه داده درخواست کرد. پروسه ترکیب و ساختار دهی داده برای تجزیه و تحلیل در سریع ترین زمان ممکن صورت می گیرد. هوش تجاری کمک می کند تا درک بهتری از تغییرات رخ داده در یک تجارت به دست آید. همینطور تجزیه و تحلیل توصیفی و شناسایی روند کاری به صورت نموداری دنبال می شود.

مرتب سازی داده ها بر اساس منبع داده و همینطور استعلام ارقام به منظور شناسایی الگوها کمک می کند تا بتوانید تکنیک های سودآوری بیشتر در سازمان را شناسایی کنید. البته هوش تجاری یک چرخه مستمر و چند وجهی است که اگر قطع نشود می تواند بهترین شرایط را فراهم سازد. دقت داشته باشید که به طور کلی شما برای رسیدن به سطح عمیقی از سود و زیان یک شرکت باید بتوانید نگاه مقایسه ای دقیقی به داده های تاریخی داشته باشید. در این صورت هم کسب و کار موفق تری خواهید داشت و هم جلوی اشتباهات زودتر گرفته می شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *