شناسایی و رتبه بندی موانع کارآفرینی | وب سایت رسمی دکتر میثم شکری ساز | shekarisaz.com

1324 بازدید

شناسایی و رتبه بندی موانع کارآفرینی در ایران با رویکرد اقتصاد مقاومتی با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی

نویسنده: میثم شکری ساز

چکیده:
دستیابی به آرمانهای توسعه پایدار کشور که جایگاه شایسته در اقتصاد جهانی کشور فراهم می کند تنها از طریق اجرای راهبرد توسعه کارآفرینی امکان پذیر است بدون یک برنامه جامع توسط کارافرین تحقق این اهداف امکان پذیر نیست. علاوه بر این با پایان یافتن جنگ تحمیلی و عدم پیروزی استکبار در زمینه های نظامی، تهاجمات و فشارها به عرصه های دیگر کشیده شد، یکی از این عرصه ها که به ویژه در سالهای اخیر با تهاجمات گسترده همراه بوده عرصه اقتصادی است. بنابراین انقلاب اسلامی ایران مکلف به نوآوری و کارآفرینی و الگوسازی در عرصه های جدید اقتصادی است. در حال حاضر بیشتر نهادهای کارافرین در توسعه کارافرینی سرمایه گذاری می کنند لذا برای رسیدن به این توسعه می باید موانع توسعه کارافرینی شناخته شده و اقدام به رفع آنها گردد. از انجا که رفع موانعی که دارای تاثیر بیشتری هستند سرعت و توسعه بیشتر کارافرینی را در پی خواهد داشت لذا دراین مقاله سعی می شود که موانع کارافرینی مورد بررسی و با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی رتبه بندی گردد و یک برنامه جهت رفع موانع مهمتر به نهادهای کارافرین ارائه گردد.

شناسایی و رتبه بندی موانع کارآفرینی در ایران با رویکرد اقتصاد مقاومتی با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی

مقدمه:
هدف از توسعه به طور کلی، تجدید سازمان کل نظام اقتصادی و اجتماعی است، به نحوی که در این فرایند، علاوه بر بهبود سطح زندگی، دگرگونیهای اساسی در نهادها و زیربناهای اجتماعی و مدیریت و نهایتاً در رفتارهای گوناگون انسان پدیدار می¬گردد. دستاورد توسعه عبارت است از رها شدن انسانها از چنگال فقر غذایی، فقر علمی، فقر فرهنگی، فقر سیاسی و فقر زیست محیطی (خاتون آبادی، 1384 )  با توجه به این مهم، جامعه¬ای را نمیتوان یافت که در تکاپوی دستیابی به توسعه و بعد فراگیرتر آن یعنی توسعه پایدار نباشد. در رسیدن به توسعه پایدار عوامل متعددی دخیل میباشند. یکی از مهمترین این عوامل، کارآفرینی است؛ زیرا کارآفرینی با خلق فرصتهای جدید اشتغال و درآمد، نوآوری و ایجاد رفاه، نقش مؤثری در بهبود وضع اقتصادی و معیشتی روستاها خواهد داشت ( Wennekers et al, 1999: 38 )
کارآفرینی فرآیندی است که با آن بتوان بااستفاده ازخلاقیت، عنصر دیدی را همراه با ارزش جدید، با بهره گیری از زمان، منابع، ریسک وبه کارگیری دیگر عوامل، به وجود آورد. کارآفرینی عبارت است ازفعالیتهای هدفمندی که برخی تصمیمات منسجم فردی یاگروهی ازافراد رابرای ایجاد، توسعه یا حفظ واحد اقتصادی دربر می گیرد. این فرآیند نیازمند فرهنگ کارآفرینی به مفهوم قبول مخاطره، تعقیب فرصت ها، ارضای نیازها ازطریق نوآوری وتاسیس کسب وکار (احمدپور داریانی،1377:ص 23 تا 49).

دانلود مقاله شناسایی و رتبه بندی موانع کارآفرینی

برچسب‌ها:, , ,

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *